Banánový chlebík pre malých hladošov. Zdravý, chutný a jednoduchý!

bananovy chlebik
Ilustračná fotografia

Tento zdravý chlebík sme si u nás doma obľúbili a robím ho vždy keď mi zostanú banány. Je jednoduchý na prípravu a ľahko stráviteľný.

Čo potrebujeme

  • olivový olej
  • 250 g polohrubej múky plus múku na vysypanie plechu
  • 3 zrelé banány
  • 2 lyžice čerstvej jablkovej šťavy, alebo 100% jablkového džúsu
  • 125 g čerstvého masla (pri izbovej teplote)
  • 2 veľké vajcia, najlepšie domáce
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžice medu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 ° C
  2. Formu na chlebík si vymastite olivovým olejom a vysypte múkou, zvyšnú múku vyklepte
  3. Do misy vložte olúpané banány a vydličkou ich popučte na hladkú zmes
  4. Pridajte jablkový džús a zmiešajte
  5. V samostatnej miske si ručne vymiešajte maslo, až kým nebude krémové
  6. Potom do masla pridávajte po jednom vajcia, zakaždým poriadne premiešajte, bude to vyzerať trochu hrudkovito, ale to nevadí
  7. Nakoniec zmiešajte múku so škoricou, medom a jemne primiešajte banánovú zmes
  8. Zmes potom vylejte do pripravenej chlebovej formy na pečenie a nechajte v predhriatej rúre piecť približne 40 minút
  9. Chebík je hotový, keď sa nelepí na špáratko
  10. Po upečení ho nechajte mierne vychladnúť, potom ho opatrne vyklopte najlepšie na mriežku, aby úplne vychladol.
  11. Premiestnite na pekný tanier, nakrájajte a môžte servírovať ku šálke čaju či kávy

Dobrú chuť!

Za recept ďakujeme pani Renatke M. z Prešova. Určite ho vyskúšame!

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Napíšte svoj komentár!
Prosím, sem napíšte svoje meno

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.