Cuketový perník s čokoládou

brownie-cake-chocolate-45202

Cuketa v kuchyni. Z tejto zdravej pochúťky pripravíte okrem rýchlej večere a polievky aj ultrarýchly jednoduchý šťavnatý koláč. Ja ho robím veľmi často. Deti ho zmastia ešte v ten deň.

Potrebujeme

  • 2 poháre polohrubej múky
  • 3/4 pohára kryštálového cukru
  • 1 prášok do perníka
  • 2 vajcia
  • 2 poháre nastrúhanej cukety
  • 1 pohár mlieka
  • 1/2 pohára oleja
  • 50 g posekanej čokolády
  • štipka mletej škorice
  • 2 lyžice kakaa
  • 200 g čokolády na varenie / ja dávam obyčajnú z Lidla, jednu mliečnu druhú horkú
  • 100 g hery, alebo masla
  • ríbezľový džem / ja dávam jahodový

Ako na to

  • V miske si vymiešam najprv suché prísady s nasekanou čokoládou a v druhej cuketu, vajcia, mlieko, olej. Nakoniec všetko spolu ručne zmiešam a vylejem na vymastený a vysypaný plech -35 cm/ 50 cm. Dám piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 30-40 minút.
  • Kým sa pečie, pripravím si polevu. Rozpustím maslo a čokoládu. Ja to robím priamo na platničke, na nízkej teplote.

Náš tip: Ak nemáte čokoládu, skúste čoko polevu bez čokolády

  • Keď vyberiem upečený koláč, ešte za tepla ho potriem džemom a polejem čokoládovou polevou. Nechám vychladnúť a servírujem. Dobrú chuť.

Do komentu nám môžete napísať, ako sa koláčik vydaril.

 

 

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Napíšte svoj komentár!
Prosím, sem napíšte svoje meno

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.