Cuketa v kuchyni. Z tejto zdravej pochúťky pripravíte okrem rýchlej večere a polievky aj ultrarýchly jednoduchý šťavnatý koláč. Ja ho robím veľmi často. Deti ho zmastia ešte v ten deň.
Potrebujeme
- 2 poháre polohrubej múky
- 3/4 pohára kryštálového cukru
- 1 prášok do perníka
- 2 vajcia
- 2 poháre nastrúhanej cukety
- 1 pohár mlieka
- 1/2 pohára oleja
- 50 g posekanej čokolády
- štipka mletej škorice
- 2 lyžice kakaa
- 200 g čokolády na varenie / ja dávam obyčajnú z Lidla, jednu mliečnu druhú horkú
- 100 g hery, alebo masla
- ríbezľový džem / ja dávam jahodový
Ako na to
- V miske si vymiešam najprv suché prísady s nasekanou čokoládou a v druhej cuketu, vajcia, mlieko, olej. Nakoniec všetko spolu ručne zmiešam a vylejem na vymastený a vysypaný plech -35 cm/ 50 cm. Dám piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 30-40 minút.
- Kým sa pečie, pripravím si polevu. Rozpustím maslo a čokoládu. Ja to robím priamo na platničke, na nízkej teplote.
Náš tip: Ak nemáte čokoládu, skúste čoko polevu bez čokolády
- Keď vyberiem upečený koláč, ešte za tepla ho potriem džemom a polejem čokoládovou polevou. Nechám vychladnúť a servírujem. Dobrú chuť.
Do komentu nám môžete napísať, ako sa koláčik vydaril.
Super koláčik bol vynikajuci ďakujem za tip