domaca nutela

Prečo kupovať v obchode presladené čokoládové pomazánky, keď si ich môžte jednoducho a v zdravšej verzii pripraviť aj doma:

ČO POTREBUJEME:

  • 1 šálka lieskových orechov
  • 2 šálky mlieka
  • 2 šálky cukru
  • 2 ks vajcia
  • 3 pol. lyžica kakaa (kopcom)
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 1 čaj. lyžička masla

Náš tip: Čokopoleva z pudingu? Mňam, to musíte vyskúšať!


AKO NA TO:

  1. Lieskové orechy bez šupky orestujeme na suchej panvičke 10 – 15 minút. Necháme vychladnúť, vložíme ich do kuchynského robota a rozmixujeme na hladkú hmotu.
  2. Mlieko ohrejeme. Vajíčka s cukrom vymixujeme na hladkú hmotu, pridáme múku, kakao, orieškovú hmotu a maslo.
  3. Keď je mlieko horúce, pomaly pridávame orieškovú zmes a varíme do zhustnutia.
  4. Pokiaľ ste nedostali hladkú hmotu, nezúfajte. Dajte to späť do robota a mixujte do hladka. Domácu nutelu navrstvíme do sklenenej nádoby.

zdroj: Povar

Dobrú chuť! A dajte nám vedieť ako chutila.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Napíšte svoj komentár!
Prosím, sem napíšte svoje meno

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.