zapecena ovesna kasa

Jednoduché, nenáročné, zdravé jedlo, ktorým jedným šmahom sfúkneme desiatu aj zajtrajšie raňajky (to si totiž kašu dáme s bielym jogurtom).

ČO POTREBUJEME:

  • 200 g jemných ovsených vločiek, 
  • 50 g jáhly,
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku,
  • 1 lyžičku škorice,
  • 200 ml vody,
  • 50ml rastinného mlieka (môžete použiť i vodu),
  • vajíčko,
  • hrsť malín,
  • maslo a kokos na vymazanie a vysypanie zapekacej misky.

Vyskúšaj tiež: Pribináčik pre detičky od 12 – tich mesiacov

Postup:

  • Vločky a jáhly nasypte do misy, premiešajte a zalejte vriacou vodou.
  • Nechajte hodinku odležať.
  • Potom rozmiešajte mlieko s vajíčkom a nalejte ho do zmesi.
  • Pridajte i kypriaci prášok a škoricu. (Kto chce, môže osladiť dvoma lyžicami medu – od 1roku, alebo napriklad ďatlovým sirupom).
  • Poriadne premiešajte.
  • Zapekaciu misu si vymažte maslom, posypte strúhaným kokosom a vylejte do nej zmes.
  • Navrch dajte maliny a dajte piecť na 25 minút do predhriatej rúry na 180°C.

Prajem Vám Dobrú chuť.

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Napíšte svoj komentár!
Prosím, sem napíšte svoje meno

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.