Skvelý a jednoduchý cheesecake z Mascarpone

cheesecake

Cheesecake len málokto nemá rád, ale nie vždy sa nám vydarí. Tento recept je ale jednoduchý, pomerne rýchly a výsledok určite stojí za to. Takže odporúčame.

Čo potrebujeme

  • 170 g maslových sušienok
  • 70 g masla
  • 500 g mascarpone
  • 3 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • vanilka či vanilkový extrakt (nemusí byť)

Ako na to

  • Maslové sušienky rozmixujeme, alebo nasypeme do sáčku a pomrvíme válčekom.
  • Následne pridáme roztopené maslo, premiešame a vzniknutú zmes nasypeme na dno guľatej formy vystlanej papierom na pečenie a dlaňou roztlačíme na celú plochu, aj po bokoch. Následne to dáme desať minút zapiecť na 180 stupňov.
  • Pripravíme si krém. Mascarpone smiešame s cukrom a po jednom pridáme vajcia. Na záver dochutíme citrónovou šťavou.
  •  Krém nalejeme na mierne vychladený korpus. Pečieme v trúbe vyhriatej na 160 stupňov přibližně hodinu. Pre ideálny výsledok vložíme pod formu na spodný rošt pekáč naplnený vodou.

Náš tip: Vyskúšajte tiež Cuketový perník

  • Po upečení necháme dostatočne vychladnúť, najlepšie celú noc. Konzumujeme buď v “holom” stave, alebo ho ozdobíme čerstvým ovocím. Tiež môžeme rozmixované ovocie prevariť s agarom, preliať a po zatuhnutí podávať. Mňamka.

 

Dobrú chuť. Máte recept na svoj obľúbený cheesecake? Napíšte nám dolu do komentára.

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Napíšte svoj komentár!
Prosím, sem napíšte svoje meno

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.