Výborný recept na medovníčky, ktoré sú mäkké hneď po upečení

perniky

Receptov na medovníčky je naozaj plno, ale nájsť ten správny je často hra na trpezlivosť. Tieto medovníčky sú mäkké hneď po upečení. Dokonca vydržia čerstvé aj dlhšiu dobu. Stačí ich s rozpoleným jabĺčkom uskladniť do uzavretej nádoby.

ČO POTREBUJEME

  • 500 g hladkej múky
  • 160 g práškového cukru
  • 160 medu /5 lyžíc/
  • 120 g masla alebo Hery
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • korenie na perníčky /1 – 2 lyžice podľa chuti/

POSTUP

Všetky suroviny zmiešať a dať na 12-24 hodín do chladničky.

  • Vyvaľkáme na hrúbku približne 3-5 mm a povykrajujeme ľubovoľné tvary.
  • Poukladáme ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Pečieme v stredne vyhriatej rúre nie dlho na 180°. (Pri dlhšom pečení sa môžu vysušiť a budú tvrdé.)
  • Ešte horúce potrieť rozšľahaným vajíčkom.

Dobrú chuť prajeme.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Napíšte svoj komentár!
Prosím, sem napíšte svoje meno

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.